ΜΠΟΥΤΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΕ ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ψαχνό από μπούτι αρνιού
250 γρ. κληματόφυλλα
χυμός 2 λεμονιών
5 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι και πιπέρι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

100 γρ. τυρί φέτα
60 γρ. κεφαλοτύρι
σκόρδο
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ( ΜΑΡΙΝΑΔΑ)

1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
( ανακατεμένα όλα μαζί)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προμηθευόμαστε από την προηγούμενη μέρα το μπούτι ξεκοκαλισμένο και καθαρισμένο καλά από πέτσες και περιτά λίπη. Το πλένουμε καλά, το βάζουμε σε μια λεκάνη με την μαρινάτα και το αφήνουμε να μαριναριστεί ολόκληρο το βράδυ γυρίζοντας το κάθε τόσο. Το πρωί το βγάζουμε από την σάλτσα, το σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το χτυπάμε με τον μπαλτά, να γίνει μια κανονική φέτα. Ζεματάμε τα κληματόφυλλα, τ' απλώνουμε και τοποθετούμε πάνω τους τη φέτα του κρέατος. Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το τυρί φέτα (λιωμένο με πηρούνι) με το κεφαλοτύρι (τριμμένο), το σκόρδο, λίγο αλάτι,αρκετό πιπέρι και 2 κουταλιές βούτυρο. Κάνουμε ρολό το μίγμα της γέμισης και το τοποθετούμε πάνω στη φέτα του κρέατος. Ρολάρουμε τη φέτα, την τυλίγουμε με τα κληματόφυλλα και την δένουμε με σπάγγο. Βάζουμε το ρολό σε ταψί ή πυρέξ, το περιχύνουμε με το βούτυρο και το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη μέση περίπου του ψησίματος τραβάμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα στο ταψί σουρωμένο το υγρό της μαρινάδας, ξαναβάζουμε ν' αποψηθεί το μπούτι, περιβρέχοντας το κάθε τόσομε τα υγρά του. Το σερβίρουμε σε οβάλ πιατέλα, κομμένο σε φέτες, γαρνίροντας το με ολόκληρες μικρές πατάτες. βρασμένες και σοταρισμένες καλά με βούτυρο.

Σχόλια