ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
3/4 φλιτζ. λάδι
4-5 κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 καρότα σε ροδέλες
4-5 ντοματίνια σε τέρτατα
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς σε μπόλικο κρύο νερό. Το πρωί τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με 2 κουταλάκια σόδα. Τα αφήνετε να μείνουν 1-2 ώρες. Τα ξεπλένετε και τα βράζετε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μισομαλακώσουν. Σοτάρετε στο λάδι τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα προσθέτετε μαζί με το λάδι στη σούπα, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια και τα λαχανικά. Ρίχνετε και τον χυμό λεμονιού, προσθέτετε τα ντοματίνια και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε ζεστα ή χλιαρά με φρυγανιστό ψωμί.

Σχόλια