ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό καρύδια ψίχα
8 αυγά
5 φλιτζ. αλεύρι
4 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 βιτάμ μεγάλο
200 γρ. κουβερτούρα
λίγη τρούφα σοκολάτας
λίγο γλυκό κουταλιού


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 1/2 φλιτζ. νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, την κανέλα, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέκιν και την ψίχα καρυδιών. Όλα μαζί τα ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου 35 λεπτά. Ετοιμάζετε το σιρόπι: Αφήνετε να κρυώσει το γλυκό και μετά το σιροπιάζετε. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την στρώνετε πάνω στο γλυκό και από πάνω πασπαλίζετε με την τρούφα σοκολάτας. Ύστερα το κόβετε σε κομμάτια και το γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού.

Σχόλια