ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό πατάτες
1 φιλέτο κοτόπουλο χωρίς πέτσα
5 αγκινάρες( καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα)
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
5-6 καρδούλες βασιλικό
1 ποτήρι ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε κατ' αρχήν τη σάλτσα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα το φιλέτο κοτόπουλου αφού το κόψετε σε μπουκίτσες και το σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια αγκινάρας και ανακατεύετε. Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερού. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε την σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Κλείνετε το μάτι της κουζίνας και την αφήνετε να περιμένει. Βράζετε τις πένες για περίπου 7 λεπτά μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε και τις αδειάζετε μέσα στην σάλτσα. Ανάβετε το μάτι ανακατεύετε καλά και τις αφήνετε για 5-6 λεπτά. Τις σερβίρετε τοποθετώντας επάνω σε κάθε πιάτο 1 κλωναράκι βασιλικό.

Σχόλια