ΥΛΙΚΑ
κυδώνια
ζάχαρη
αμύγδαλα
αρμπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και σκουπίζετε τα κυδώνια. Τα βάζετε σε ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο. Αφαιρείτε τα κουκούτσια με την καρδιά. Τα περνάτε από τον μύλο των χορταρικών από την λεπτή σίτα. Σε κάθε φλιτζάνι πολτού προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Τα βράζετε μαζί μέχρι το μίγμα να αρχίζει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Στο τέλος προσθέτετε μερικά αμύγδαλα ψημένα και 3 κλωναράκια αρμπαρόριζα. Αδειάζετε το κυδωνόπαστο σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και το στρώνετε στην επιφάνεια με τα δάχτυλά σας αφού τα βουτήξετε σε κονιάκ. Αφήνετε το κυδωνόπαστο να μείνει 4 μέρες. Πασπαλίζετε σε λαδόχαρτο ζάχαρη και αναποδογυρίζετε το ταψί με το κυδωνόπαστο. Το πασπαλίζετε με ζάχαρη και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα τυλίγετε σε ζάχαρη και τα διατηρείτε με μερικά φύλλα δάφνης.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου