ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΡΟΛΟ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινή πανσέτα
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
μπόλικη ρίγανη
2 ποτήρια νερό και 1 ακόμη για το ψήσιμο
λάδι
αλάτι και πιπέρι
σπάγκος για το δέσιμο






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την πανσέτα σε ένα όσο μπορούμε πιο λεπτό φύλλο. Την αλατοπιπερώνουμε και την πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και την ρίγανη. Κατόπιν γυρίζουμε το κρέας σε ένα μακρύ ρολό σαν φρατζόλα και το δένουμε με βαμβακερό σπάγκο. Το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και αφού το περιχύσουμε με λάδι και νερό το φουρνίζουμε. Το γυρνάμε κατά διαστήματα να ροδίσει και να ψηθεί από παντού. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί κόβουμε τους σπάγκους και το κόβουμε σε φέτες. Το σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες και σαλάτα.

Σχόλια