ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


ΥΛΙΚΑ

3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 πακέτο βιτάμ
1 αυγό
1 κρόκο για άλλειμα
1 βανίλια
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 κουταλιές μπέκιν πάουντερ
μαρμελάδα βερίκοκο





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και σιγά-σιγά όλα τα άλλα υλικά. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια σφικτή ζύμη. Κρατάμε μια χούφτα ζύμη και φτιάχνουμε μπαστουνάκια τα οποία θα στολίσουν από πάνω την πάστα Φλώρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα την ζύμη μας να έχει πάχος 2 δάχτυλα και ανασηκώνουμε και λίγο τη ζύμη στα πλάγια τοιχώματα του ταψιού ώστε να γίνει κάτι σαν τάρτα. Βάζουμε την μαρμελάδα την οποία έχουμε βγάλει από το ψυγείο και αλείφουμε με μια σπάτουλα μαρμελάδα πάχους περίπου ενάμιση δάχτυλο. ΄Επειτα στολίζουμε με τα μπαστουνάκια μας και τα αλείφουμε με τον κρόκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί πρέπει να έχουν ροδίσει τα μπαστουνάκια αλλά και να έχουν ψηθεί καλά.

Σχόλια