ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό ρεβύθια
100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2-3 μικρές ντομάτες
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκ.
1/4 φλιτζ. τσαγιού αλάτι για τα ρεβύθια
λίγο κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1 ποτηράκι κρασί
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
λάδι
αλάτι και πιπέρι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
λίγη ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια μαζί με το αλάτι μέσα σε χλιαρό νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα αλέθουμε στο πλέντερ μαζί με τις ντομάτες. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το κύμινο, το σκόρδο, τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε  τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σουτζουκάκια ρίχνουμε μέσα την σάλτσα, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε από την φωτιά. Τ' αφήνουμε να σταθούν για λίγο και σερβίρουμε με άσπρο πιλάφι.

Σχόλια