ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα καλαμάρια θράψαλα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκ.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
1/2 κουτάκι ντοματάκια ψιλοκ.
λίγο άνηθο
σπανάκι ψιλοκ.
2-2 1/2 ποτήρια νερό
λάδι
αλάτι και πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα καλαμάρια. Γύρω-γύρω σκορπίζουμε το ρύζι, τα ντοματάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω απλώνουμε και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι, το νερό και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν τα καλαμάρια και να γίνει το ρύζι και να μείνει με την σάλτσα του, αν έχει στεγνώσει και του λείπει σάλτσα του προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό για να έχει και ελάχιστη σάλτσα και να είναι μελωμένο το ρύζι.

Σχόλια