ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
5-6 πατάτες
2 ξερά κρεμμύδια
4 κόκκους μπαχάρι
2 λεμόνια
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το κρέας στο λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, νερό ( περίπου 1 ποτήρι) αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε λίγο επιπλέον λάδι και το αφήνετε να βράσει καλά. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μόλις βράσει το κρέας και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αν το φαγητό έχει παραπάνω νερό τότε βγάζετε λίγο ζουμί και το δένετε με λίγο αλεύρι ( 1 φλιτζ. ζουμί + 1 κουτ. σούπας αλεύρι).

Σχόλια