ΠΑΣΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
3 κουταλιές κακάο
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
6 κουταλιές γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια



ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

2 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κοσκινίζετε μαζί με το αλεύρι το μπέκιν και το κακάο. Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη-λίγη την ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το γάλα και το μίγμα του αλευριού. Προσθέτετε τα καρύδια. Ανακατεύετε το μίγμα και το στρώνετε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: Αναμιγνύετε το κακάο, το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Μόλις ψηθεί το κέικ και πριν κρυώσει απλώνετε στην επιφάνεια το γλάσο σοκολάτας και κολλάτε επάνω καρύδια.

Σχόλια