ΚΑΚΑΒΙΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό διάφορα ψάρια ( πέρκα, σκορπιούς, δράκαινες)
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2-3 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη
λίγο λάδι
χυμό 2 λεμονιών
αλάτι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε ένα μπολ με αλάτι και το χυμό του ενός λεμονιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για λίγη ώρα. Βράζουμε τα λαχανικά με λίγο λάδι και χωρίς καθόλου αλάτι. Αφού βράσουν τα αφαιρούμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν χυλός. Βάζουμε τα ψάρια σε τουλπάνι ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα με τρυπητό μέσα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την μαρινάδα. Βράζουμε περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε τα ψάρια και ξεχωρίζουμε τα πιο μεγάλα ώστε να τα καθαρίσουμε. Τα υπόλοιπα απλά τα στίβουμε με το τουλπάνι ή τα πιέζουμε στο τρυπητό μέσα στη σούπα και στη συνέχεια και τα πετάμε. Αυτά που καθαρίσαμε τα πιο μεγάλα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυλό των λαχανικών και το χυμό ενός ακόμα λεμονιού και δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε. Βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σούπα.

Σχόλια