ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
1 κιλό καρύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό τριμμένη φρυγανιά
3 σοκολάτες κουβερτούρα ( 125 γρ. η καθεμία)
3 κουταλιές λάδι ελαφρύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Μόλις βράσουν ελαφρώς προσθέτουμε το καρύδι και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μα μια ξύλινη κουτάλα. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πλάθεται με τα χέρια μας. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Στη συνέχεια σε μπεν-μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το λάδι βουτάμε ένα-ένα καρυδάτο ελαφρά. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου