ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ


ΥΛΙΚΑ

1 μέτριος μπακαλιάρος
1 φλιτζ. τσαγιού μαιντανός ψιλοκ.
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
1 αυγό
1/2 κουταλάκι σόδα
αλεύρι
λάδι για το τηγάνι
αλάτι και πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το βράδυ βάζουμε το μπακαλιάρο σε νερό και τον αφήνουμε να ξαλμυρίσει καλά αλλάζοντας το νερό κατά την διάρκεια της νύχτας. Την άλλη μέρα που θα τον μαγειρέψουμε, τον βγάζουμε από την λεκάνη, τον ξεπλένουμε με καθαρό νερό, τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά να βράσει καλά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε για λίγο και όταν έχει κάπως κρυώσει ο μπακαλιάρος, τον ξεφλουδίζουμε, του βγάζουμε τα κόκκαλα, τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το αυγό, λίγο αλάτι, πιπέρι, το ανάλογο αλεύρι και την σόδα. Ανακατεύουμε μαζί καλά για να γίνουν όλα ένα μίγμα. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι παίρνοντας από το μίγμα κουταλιά κουταλιά.

Σχόλια