ΥΛΙΚΑ
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκ.
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού σαφράν σκόνη
1 1/2 φλιτζ. μανιτάρια ψιλοκ.
1 κονσέρβα 400 γρ. κονσέρβα κόκκινα φασόλια
2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
λίγο αλεύρι
λίγο λάδι για το άλειμμα των μπιφτεκιών
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά σε σκόνη και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συναχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Στραγγίζουμε τα φασόλια από τα υγρά τους και τα λιώνουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τον πολτό των φασολιών στο τηγάνι εκτός φωτιάς κια προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο ανακατεύοντας καλά. Νοστιμίζουμε με άφθονο αλάτι και πιπέρι. Με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες πλάθουμε μπιφτέκια με το μίγμα μας και τα αλείφουμε με λάδι με ένα πινέλο. Ψήνουμε στη σχάρα για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας τα μια φορά μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου