ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΥΛΙΚΑ

1 μπουτάκι κομμένο σε μερίδες
5-6 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας κονιάκ
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο
( πάνω στο οποίο έχουμε καρφώσει
ένα γαρύφαλλο για άρωμα)
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ή ροζέ
αρετσίνωτο κρασί
αλάτι και πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσετε. Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και το κονιάκ συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Στο τέλος ρίχνετε την μουστάρδα και το δεντρολίβανο, αναλατεύετε τη σάλτσα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια-δυο βράσεις.

Σχόλια