ΥΛΙΚΑ
2 ρέγγες αυγωμένες
2 πατάτες μέτριες
5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 λεμόνι
λίγο ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις ρέγγες και κρατάμε μόνο τα αυγά τους. Τα μουσκεύουμε λίγη ώρα να φύγει η αλμύρα τους. Στο γουδί της σκορδαλιάς βάζουμε τα σκόρδα και τα κοπανάμε ώσπου να γίνουν αλοιφή, ρίχνουμε και τα αυγά από τις ρέγγες και τα κοπανάμε. Έχουμε στο μεταξύ βράσει τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και όπως είναι ζεστές τις προσθέτουμε μία-μία στο μίγμα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για να γίνουν όλο το μίγμα μια αλοιφή. Ρίχνουμε το λάδι, ξύδι, λεμόνι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα όπως κάνουμε την σκορδαλιά. Όταν το μίγμα δουλευτεί καλά αδειάζουμε στην σαλατιέρα και το γαρνίρουμε με ελιές και αγγουράκια τουρσί ή επάνω σε φρυγανισμένα ψωμάκια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου