ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ


ΥΛΙΚΑ

5 πορτοκάλια μέρλιν
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά κονιάκ








ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το φλούδι από τα 2 μόνο πορτοκάλια σε λεπτά κομματάκια. Προσθέτετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 20 λεπτά. Χωρίζετε σε φέτες τα 2 πορτοκάλια και αφαιρείτε την μεμβράνη τους. Αφαιρείτε το φλούδι και την μεμβράνη από τα υπόλοιπα 3 πορτοκάλια, το βάζετε σε κομποστιέρα και ρίχνετε από πάνω το σιρόπι χωρίς να το στραγγίξετε. Την αφήνετε στο ψυγείο για να παγώσει και όταν πρόκειται να την σερβίρετε προσθέτετε το κονιάκ.

Σχόλια