ΥΛΙΚΑ
5 πορτοκάλια μέρλιν
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το φλούδι από τα 2 μόνο πορτοκάλια σε λεπτά κομματάκια. Προσθέτετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 20 λεπτά. Χωρίζετε σε φέτες τα 2 πορτοκάλια και αφαιρείτε την μεμβράνη τους. Αφαιρείτε το φλούδι και την μεμβράνη από τα υπόλοιπα 3 πορτοκάλια, το βάζετε σε κομποστιέρα και ρίχνετε από πάνω το σιρόπι χωρίς να το στραγγίξετε. Την αφήνετε στο ψυγείο για να παγώσει και όταν πρόκειται να την σερβίρετε προσθέτετε το κονιάκ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου