ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κατσίκι γάλακτος ( μπούτι ή χεράκι) σε μερίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκ.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
200 γρ. χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 πακέτο χυλοπίτες
1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι ή μυζήθρα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και καθαρίζετε το κατσίκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και τοποθετήτε το κρέας. Ψήνετε το κρέας μέχρι να ροδίσει γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βούτυρο ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις τα υγρά του φαγητού κατέβουν και μείνει το 1/3 προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τον πολτό διαλυμένο σε νερό μαζί με την ζάχαρη. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις χυλοπίτες και σερβίρετε ρίχνοντας από επάνω το τυρί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου