ΥΛΙΚΑ
12 σαλιγκάρια
75 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
λίγο βούτυρο από αρωματικά χόρτα
λίγο μαιντανό
λίγο άνηθο
εστραγκόν
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αλάτι και τοποθετούμε μέσα τα σαλιγκάρια μαγειρεμένα. Πρέπει να προσέξουμε πως θα τοποθετήσουμε τα σαλιγκάρια ώστε το βούτυρο να επιπλέει στο κέλυφος τους σε οριζόντια γραμμή. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε τα σαλιγκάρια για 15 λεπτά.
Ένας άλλος τρόπος είναι : Με το πηρούνι ή το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο, το πιπέρι, το αλάτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα αρωματικά χόρτα. Τ' αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Κατόπιν αλείφουμε με από το μίγμα τα σαλιγκάρια και τα ψήνουμε όπως είπαμε παραπάνω.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου