ΠΑΣΤΑ ΦΡΟΥΤΟΥ


ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2/3 τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο
1 κροκάδι αυγού
1 κουταλιά κονιάκ
250 γρ. μαρμελάδα
300 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκ.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτετε στο αλεύρι το βούτυρο και τη ζάχαρη και τρίβετε το μίγμα με τα δάχτυλα. Χτυπάτε ελαφρά το αυγό, το κροκάδι και ρίχνετε το μίγμα στο μίγμα του αλευριού. Μαζεύετε τη ζύμη και την ζυμώνετε ελαφρά. Στρώνετε τα 2/3 της ζύμης σε βουτυρωμένη φόρμα μακρόστενη ώστε να σκεπαστεί ο πάτος και τα τοιχώματα μέχρι την μέση. Αναμιγνύετε την μαρμελάδα και τα φρουί γλασέ και ρίχνετε το μίγμα μέσα στην φόρμα επάνω στην ζύμη. Πλάθετε την ζύμη επάνω κορδόνια και τα βάζετε επάνω στο μίγμα της μαρμελάδας. Υγραίνετε τις άκρες και βάζετε γύρω-γύρω ένα κορδόνι ζύμης. Τα αλείφετε με ασπράδια αυγού. Ψήνετε την πάστα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

Σχόλια