ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπακαλιάρος
1/2 κιλό πιπεριές
1/2 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
1 κιλό ντομάτες
λίγη ζάχαρη
λάδι
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, αφαιρείτε την μαύρη πέτσα, τον κόβετε σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζετε καλά σε άφθονο νερό από την προηγούμενη μέρα αλλάζοντας το νερό κάθε δυο ώρες. Αλευρώνετε και τηγανίζετε τον μπακαλιάρο σε μπόλικο λάδι και τηγανίζετε τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια καθώς θα κάνετε το ίδιο και με τις μελιτζάνες. Πλένετε τις ντομάτες, τις τρίβετε στον τρίφτη και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα να ψηθούν καλά ώσπου να σωθούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το τηγανισμένο λάδι που σας έχει μείνει, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, αφήνετε λίγο στη φωτιά και η σάλτσα είναι έτοιμη. Στρώνετε στην κατσαρόλα με την σάλτσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, από πάνω βάζετε τις πιπεριές και στο τέλος τις μελιτζάνες. Σκεπάζετε καλά την κατσαρόλα την κουνάτε και αφήνετε να βράσουν λίγο όλα μαζί για λίγο ώστε να πάρει ο μπακαλιάρος την γεύση της σάλτσας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου