ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό γάλα πλήρες
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
600 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
4 αυγά
2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού
4 φύλλα κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε για να μην σβολιάσει. Ρίχνετε λίγο αλάτι και τις βανίλιες ή το ξύσμα. Μόλις δέσει η κρέμα κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τα 2/3 βουτύρου. Στη συνέχεια χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά και αφού έχει κρυώσει η κρέμα τα ρίχνετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε τα 4 φύλλα σ' ένα ταψί αφού πρώτα τα βουτυρώσετε καλά και ρίχνετε την κρέμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αν θέλετε μόλις βγάλετε τη γαλατόπιτα από το φούρνο ρίχνετε κανέλα και ζάχαρη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου