ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

2 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 1/2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο μαλακό
5 κροκάδια αυγών
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
λίγη κανέλα
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκ.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύεται το αλεύρι, το μπέκιν και την ζάχαρη. Περνάτε το μίγμα από το κόσκινο κατευθείαν μέσα στο μπολ του μίξερ. Έπειτα προσθέτετε το βούτυρο, τα κροκάδια, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και την κανέλα. Αφήνετε το μίγμα να χτυπηθεί με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και τα καρύδια και αφήνετε να χτυπηθεί σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά ακόμη. Αδειάζετε το χυλό σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. 

Σχόλια