ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι
6 μελιτζάνες τσακώνικες
1 κιλό ντομάτα τριμμένη
μαιντανό ψιλοκ.
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
4-5 κόκκους μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε κύβους για να ροδίσει και να μείνει ζουμερό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε συχνά. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και 4-5 κόκκους μπαχάρι. Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε για λίγο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. 15 λεπτά πριν γίνει το μοσχάρι ρίχνουμε τις μελιτζάνες στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και γαρνίρουμε με μαιντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου