ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές παρμεζάνα
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
3 ντομάτες
1 μεγάλη πιπεριά
1 κρεμμύδι
15 ελιές μαύρες
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό ζεστό
λίγη ακόμη παρμεζάνα
λίγη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες. Αναμιγνύετε το αλεύρι, την παρμεζάνα, την πάπρικα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αλευρώνετε το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο. Τσιγαρίζετε το κοτόπουλο και μετά το βάζετε σε μια κατσαρόλα. Ζεματάτε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε τέταρτα και αφαιρείτε τους σπόρους. Κόβετε την πιπεριά σε τετράγωνα κομματάκια. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε κρίκους. Βγάζετε από τις ελιές το κουκούτσι. Τα ρίχνετε όλα μέσα στο κοτόπουλο. Επίσης ρίχνετε αλάτι, λίγη ρίγανη, 1 κουταλιά παρμεζάνα και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί για 45 λεπτά περίπου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου