ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό σαρδέλες
3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 φλιτζ. λάδι
αλάτι και πιπέρι κόκκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα κρεμμυδάκια ψιλά. Καίτε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και τα αφήνετε να βράσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Έχετε καθαρίσει και πλύνει τις σαρδέλες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό. Τις τοποθετείτε επάνω στα κρεμμυδάκια, ρίχνετε αλάτι και κόκκινο πιπέρι, ένα δάκτυλο νερό και τις σκεπάζετε με το καπάκι. Αφήνετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά να βράσουν και οι σαρδέλες και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου