ΡΟΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκ.
1 φλιτζ. τσαγιού πολτό ντομάτας
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
3 γαρύφαλλα
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και σκουπίζετε το κρέας. Το δένετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα που να μπαίνει στον φούρνο. Βάζετε μέσα το κρέας και το κοκκινίζετε από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα χορταρικά. Τα σοτάρετε μερικά λεπτά να μαραθούν και βάζετε επάνω το κρέας. Βράζετε τον πολτό ντομάτας μαζί με το κρασί. Το ρίχνετε επάνω στο κρέας. Ρίχνετε επίσης μια κουταλιά αλάτι, λίγο πιπέρι, το φύλλο δάφνης. το σκόρδο και τα γαρύφαλλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την βάζετε σε μέτριο φούρνο. Αφήνετε το ρόστο να ψηθεί επί 30 λεπτά. Ελαττώνετε την θερμοκρασία του φούρνου και αφήνετε να σιγοψηθεί επί 2 1/2 ώρες ακόμη. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το διατηρείτε ζεστό. Περνάτε την σάλτσα από μια σίτα και την βράζετε λίγα λεπτά ακόμη.

Σχόλια