ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο
1/3 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες. Βάζετε σε μια κατσαρόλα  το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Όταν το μίγμα ζεσταθεί βάζετε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου με το δέρμα προς τα πάνω. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί χωρίς να προσθέσετε νερό. Το περιχύνετε 2 φορές με την σάλτσα του κατά το διάστημα που θα ψήνεται.

Σχόλια