ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ


1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1/2 κιλό κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. σταφίδα
κανέλα
γαρύφαλλα
μπαχάρι
200 γρ. λάδι
ντοματοπελτέ
πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια καθαρισμένα αλλά ολόκληρα. Προσθέτετε τα σκόρδα. τις σταφίδες, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, το πιπέρι, την κανέλα και τον πολτό λιωμένο σε λίγο νερό. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Έχετε ξαλμυρίσει σε μπόλικο νερό τον μπακαλιάρο για 12 ώρες αλλάζοντας το νερό 4 φορές. Τον κόβετε σε μερίδες, τον ξεφλουδίζετε από τις πέτσες και τον ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά χωρίς όμως να λιώσουν όλα μαζί. Σερβίρετε τον μπακαλιάρο σε πιατέλα με τα αρωματικά του και τα κρεμμύδια του.  

Σχόλια