ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνί( μπούτι χωρίς κόκκαλο)
1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια ολόκληρα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι φασκόμηλο ή ρίγανη ή δενδρολίβανο
1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
1 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνετε τη γάστρα και βάζετε λαδόκολλα, τοποθετήτε κάτω-κάτω τις πατάτες, μετά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το κρέας, το τυρί, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και το λάδι. Βάζετε τη γάστρα στο φούρνο στους 100 βαθμούς στην τελευταία σχάρα όλο το βράδυ μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας ή για μεγαλύτερη ευκολία στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.


Σχόλια