ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπακαλιάρο
1 λάχανο
300 γρ. ρύζι
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι
μαιντανό
άνηθο
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζ. λάδι
2 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει για μια νύχτα αλλάζοντας το νερό συχνά. Την επόμενη αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκκαλα και περνάμε τα ψαχνά από τον μύλο του πουρέ. Ζεματάμε το λάχανο ολόκληρο και διαλέγουμε τα φύλλα του. Βάζουμε στο τηγάνι το 1/2 λάδι να κάψει, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, την ντομάτα λιωμένη σε νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμετο ρύζι, τον μαιντανό, τον άνηθο, το 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε 1 φύλλο λάχανο και 1 κουταλιά από το μίγμα κια τυλίγουμε μακρόστενα ντολμαδάκια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε σειρές, προσθέτουμε ζεστό νερό, το υπόλοιπο λάδι, βούτυρο, βάζουμε επάνω τους ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μόλις βράσουν χτυπάμε το αυγό και το λεμόνι και τα αυγοκόβουμε. 

Σχόλια