ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κιμάς
2 φέτες ψωμί
2/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
4 κουταλιές τυρί τριμμένο
1/2 κιλό ντομάτες
1 κρεμμύδι
βούτυρο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε το ψωμί με το γάλα. Προσθέτετε τον κιμά, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μίγμα. Το πλάθετε σε μεγάλα μπιφτέκια. Τα βάζετε σε ταψάκι βουτυρωμένο και τα περιχύνετε με λίγο βούτυρο. Κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα βράζετε για 20 λεπτά. Τα περνάτε από σουρωτήρι και προσθέτετε στην σάλτσα λίγο βούτυρο, λίγο αλάτι και την ζάχαρη. Βάζετε τα μπιφτέκια στο γκριλ. Όταν ροδίσουν τα γυρίζετε και τα ψήνετε μερικά λεπτά. Τα περιχύνετε με την σάλτσα και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Σχόλια