ΥΛΙΚΑ
5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκ.
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
1 σκόρδο ψιλοκ.
200 γρ. κρασί μαυροδάφνη
ελάχιστο γάλα ( 2-3 κουταλιές)
κίμινο μπόλικο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί ψίχα σε γάλα και μαυροδάφνη και το ρίχνουμε μέσα στον κιμά. Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο, τα οποία πριν τα έχουμε σοτάρει και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγο κρασί και το κίμινο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε σουτζουκάκια. Τηγανίζουμε ελαφρώς. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό ντομάτας, την ντομάτα και το υπόλοιπο κρασί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με ένα πιλάφι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου