ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
1 πακετάκι βούτυρο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά ( όχι να βράσουν). Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το μπέκιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώστε να γίνει μια λεία ζύμη. Προθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 23 λεπτά στην κάτω σχάρα. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή με σαντιγί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου