ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πτι μπερ
1 φλιτζ. βούτυρο
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 1/2 φλιτζ. κακάο
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας νερό
2 αυγά και 3 κρόκοι αυγών
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε όλη τη σοκολάτα μαζί σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει και προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το κονιάκ. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας αφού κρυώσει λίγο στο μίγμα των αυγών και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μίγμα σε μια σφαιρική φόρμα ( αφού την καλύψετε πρώτα με μια πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό) και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά. Βγάζετε από τη φόρμα το γλυκό και αν θέλετε το καλύπτετε με γλάσο σοκολάτας το οποίο θα ετοιμάσετε ως εξής: Λιώνετε σε μπεν μαρί 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές κοκιάκ. Περιμένετε λίγο να κρυώσει το μίγμα και το ρίχνετε πάνω στο γλυκό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου