ΥΛΙΚΑ
8 αγκινάρες
1 κιλό πλάτη αρνιού
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκ.
1/2 φλιτζ. τσαγιού βουτυρο
1/2 φλιτζ. τσαγιού άσπρο κρασί
λεμόνι
2 κουταλιές αλεύρι
2 κροκάδια αυγών
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρετε μαζί με τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο. Ρίχνετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας και το αφήνετε να σιγοψηθεί. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις χωρίζετε στη μέση και τις βράζετε με χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Βάζετε σε ένα ταψί τις βρασμένες αγκινάρες και το κρέας με την σάλτσα του το βάζετε στο φούρνο να σιγοψηθεί για 20 λεπτά. Αναμιγνύετε 2 κουταλιές βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι, ρίχνετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό από αυτό που έβρασαν οι αγκινάρες και βράζετε την σάλτσα αυτή και την ρίχνετε σε 2 κροκάδια αυγού χτυπημένα. Προσθέτετε την σάλτσα στο φαγητό ανακινείτε λίγο το φαγητό και σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου