ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ


ΥΛΙΚΑ

3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι

650 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κουταλιά βούτυρο
τυρί τριμμένο
φρυγανιά τριμμένη
βούτυρο
σάλτσα ντομάτας
αλάτι και πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τον κιμά, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το νερό και το βούτυρο. Ανακτεύετε τον κιμά και τον αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το νερό και το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα το 1/2 ρύζι. Το σκεπάζετε με τον κιμά. Κατόπιν στρώνετε επάνω και το υπόλοιπο ρύζι και το πασπαλίζετε με το τυρί και την φρυγανιά. Σκορπάτε στην επιφάνεια κομματάκια βουτύρου και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. Το σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.

Σχόλια