ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπακαλιάρος
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
300 γρ. αμπελόφυλλα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
δυόσμος
3 ντομάτες
3 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα κομμένο σε κομμάτια και σε μπόλικο νερό ένα μερόνυχτο να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας του το νερό 5 φορές. Κατόπιν αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκκαλα και κόβουμε τον μπακαλιάρο με μαχαίρι σε μικρά κομμάτια μέσα σε μια λεκάνη. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 1/2 φλιτζάνι λάδι και τα ρίχνουμε στην λεκάνη με τον μπακαλιάρο μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε πιπέρι, δυόσμο, την μια ντομάτα λιωμένη, 1 αυγό, το ρύζι και όσο αλάτι χρειάζεται. Όλα μαζί τα ζυμώνουμε καλά για να γίνουν ένα μίγμα. Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει τα αμπελόφυλλα. Παίρνουμε μια-μια κουταλιά από το μίγμα την βάζουμε σε κάθε αμπελόφυλλο και τα τυλίγουμε σε ντολμαδάκια. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι στίβουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Τοποθετούμε στη σειρά τα ντολμαδάκια προσθέτουμε το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Στο τέλος χτυπάμε τα 2 αυγά προσθέτουμε και το χυμό από τα 2 λεμόνια, παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε τα ντολμαδάκια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου