ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1 φαρίνα κόκκινη
1 κουτ. γλυκού κοφτή κανέλλα
1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη και 2 κουτ. σούπας ακόμα
18 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό
1 κουτ. γλυκού κοφτή σόδα 






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε τη φαρίνα με την κανέλλα. Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και το νερό. Δουλεύουμε το μίγμα για μερικά λεπτά στο μίξερ και στη συνέχεια ρίχνουμε τη φαρίνα. Ανακατεύουμε το μίγμα.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Το γυρίζουμε και το χτυπάμε για να πέσει το περιττό αλεύρι. Τοποθετούμε μέσα το μίγμα της φανουρόπιτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει ρίχνουμε επάνω ζάχαρη άχνη αν θέλετε. Η φανουρόπιτα γίνεται με επτά  ή με εννέα υλικά.  Η φανουρόπιτα που σας δίνω είναι με επτά υλικά. 
Η δεύτερη εκτέλεση είναι με εννέα υλικά απλά προσθέτετε στα παραπάνω υλικά ξηρούς καρπούς( καρύδια και σταφίδες). Η πίτα γίνεται καλύτερη αν μείνει 24 ώρες. 






Σχόλια