ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κιμά
1 αυγό
3/4 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη
ψίχα ψωμιού
3/4 φλιτ. τσαγιού γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
μαιντανό ψιλοκ.
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο
1/2 κιλό ντομάτες
1/2 κιλό μακαρόνια
τυρί τριμμένο





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύετε τον κιμά με το αυγό. Μουσκεύετε το ψωμί με το γάλα και το προσθέτετε στον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, με λίγο μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε βούτυρο. Κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες και αφήνετε για 25 λεπτά να σιγοβράσουν. Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω την σάλτσα και γύρω - γύρω τα κεφτεδάκια.

Σχόλια