ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο κανελόνια
3/4 κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
1 κουτί ντοματάκια
λάδι
λίγη κανέλα
λίγο βασιλικό
2 κούπες τριμμένο τυρί
1 μικρή κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

1 κουτί χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
λάδι
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτετε τον κιμά. Αφήνετε να σοταριστεί καλά και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και μισό ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει στεγνός. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μισή κούπα τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει λίγο και ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σοτάρετε το σκόρδο ψιλοκομμένο στο λάδι και προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και 1 1/2 ποτήρι νερό και την βράζετε για λίγο. Γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά, τα στρώνετε σε ένα πυρέξ χωρίς να αφήσετε κενά. Περιχύνετε με την σάλτσα και την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Κατόπιν αφαιρείται το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά να ροδίσουν.

Σχόλια