ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ρύζι ( 2 1/2 φλιτζ.)
600 γρ. ( 3 φλιτζ.) ζωμό
25 γρ. βούτυρο
250 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
1/2 κρεμμύδι
λάδι
αλάτι και πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε στο μισό βούτυρο και στο λάδι χωρίς να πάρει χρώμα. Συγχρόνως βράζετε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και το στραγγίζετε. Προσθέτετε το ρύζι στο κρεμμύδι, το καβουρδίζετε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, ρίχνετε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια περασμένα από το μύλο, αλάτι, πιπέρι και το βραστό ζωμό, κλείνετε το καπάκι και το αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος ανακατεύετε το ρύζι και πασπαλίζετε αν θέλετε με τριμμένο βασιλικό.

Σχόλια