ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


1ος ΤΡΟΠΟΣ

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
24-30 μικρά λεπτά φετάκια τυρί
4 κοφτές κουτ. βούτυρο
λίγο πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η ομελέτα αυτή γίνεται σε δυο δόσεις από τρια αυγά η καθεμιά και την ανάλογη ποσότητα τυριού, οπότε και μπορούμε να την ψήσουμε καλύτερα και χωρίς να κολλήσει το τυρί στο τηγάι. Κόβουμε το τυρί ( κατά προτίμηση ξερό) σε μικρά λεπτά φετάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το ανάλογο βούτυρο να τηγανιστούν και από τις δυο μεριές. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε με το σύρμα και τα ρίχνουμε πάνω στα φετάκια του τυριού. Συνεχίζουμε και τελειώνουμε την ομελέτα ως συνήθως. Έπειτα τηγανίζουμε τη δεύτερη δόση. Βάζουμε τις δυο ομελέτες σε μια στρογγυλή πιατέλα και τις σερβίρουμε ζεστές.


2ος ΤΡΟΠΟΣ

ΥΛΙΚΑ

8 αυγά
1/4 ποτηριού λάδι
100 γρ. τυρί τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες
λίγο μαιντανό ψιλοκ.
4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τους βγάζουμε τους σπόρους, τις κόβουμε μικρά κομμάτια και τις καβουρντίζουμε σε λίγο λάδι μαζί με το σκόρδο, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Όταν όλα τα υλικά μαλακώσουν βγάζουμε το τηγάνι και το βάζουμε στο πλάι. Σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε και τους βάζουμε αλατοπίπερο. Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και όταν η ομελέτα αρχίζει να πήζει, βάζουμε στο μέσον τις ντομάτες και τα άλλα υλικά που καβουρντίσαμε. Τυλίγουμε την ομελέτα και την τοποθετούμε σε μια μακρουλή πιατέλα. Την πασπαλίζουμε λίγο με το τριμμένο τυρί, την περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πάλι την πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Τη βάζουμε λίγο στο φούρνο για να γρατιναριστεί και την σερβίρουμε ζεστή.

Σχόλια