ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κρέας
2 κρεμμύδια ψιλοκ.
1 πράσινη πιπεριά
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
2-3 ντομάτες
1/2 φύλλο δάφνης
1.200 γρ. πατάτες
λάδι
ελάχιστη ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
αλάτι και πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε με το βούτυρο τον κιμά, τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη, τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για μισή ώρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις τηγανίζετε ελαφρά και τις βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε τον κιμά με την σάλτσα και το νερό. Σκεπάζετε το φαγητό και το βάζετε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Σχόλια