ΥΛΙΚΑ
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ποτήρι νερό
1 αυγό
2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
λάδι για το τηγάνι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε ένα ποτήρι νερό μαζί με το βούτυρο και λίγο αλάτι. Βγάζετε από την φωτιά ρίχνετε όλο το αλεύρι και ανακατεύετε έντονα. Ξαναβάζετε στη φωτιά και αφήνετε για δυο λεπτά μέχρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύετεω καλά και προσθέτετε το τυρί. Ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε λιγο-λίγο το μίγμα με ένα κουταλάκι. Τηγανίζετε τα κροκετάκια μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου