ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μανιτάρια
2 φλιτζ. γάλα
4 αυγά
1 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
μοσχοκάρυδο τριμμένο
πάπρικα
λίγη φρυγανιά τριμμένη
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τα μανιτάρια ( αν είναι μεγάλα τα κόβετε στα δυο) και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε καλά. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, το πασπαλίζετεμε την φρυγανιά και απλώνετε μέσα τα μανιτάρια. Βράζετε το γάλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα 3/4 της κεφαλογραβιέρας. Ρίχνετε το μίγμα επάνω στα μανιτάρια, τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και σκορπάτε επάνω τους μικρά κομμάτια βούτυρο. Πασπαλίζετε με την πάπρικα. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο γύρω στη 1/2 ώρα ( μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να δείτε ότι το γάλα έπηξε και έκανε κρούστα).

Σχόλια