ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ


ΥΛΙΚΑ

200 γρ. αλεύρι άσπρο
400 γρ. αλεύρι κίτρινο
χλιαρό νερό όσο πάρει
1 πιπεριά πράσινη
1 ντομάτα
5 ελιές
150 γρ. φέτα
80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φακελάκι μαγιά
150 ml ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε το ταψί μας. Σε ένα μεγάλο σκεύος αναμιγνύουμε το άσπρο και κίτρινο αλεύρι με 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση, ρίχνουμε λίγο νερό και διαλύουμε  μέσα τη μαγιά. Ζυμώνουμε σιγά και προσθέτουμε όσο νερό πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακιά. Την τοποθετούμε αμέσως στο ταψί και την ανοίγουμε ομοιόμορφα με τα χέρια. Ρίχνουμε τη ρίγανη κια μπόλικο πιπέρι. Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια, τρίβουμε τη φέτα από πάνω, κόβουμε τις ελιές σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε από πάνω την πιπεριά σε πολύ λεπτές ροδέλες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Τέλος ρίχνουμε το λάδι για να ψηθούν τα υλικά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.


Σχόλια