ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ

4 μελιτζάνες μεγάλες
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 κουτ. σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλάτι







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνετε στους 250 βαθμούς τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Χτυπάτε το λάδι, το ξύδι, το κρεμμύδι, αλάτι και το σκόρδο και προσθέτετε λίγες-λίγες τις μελιτζάνες. Αντί για ξύδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι. Μπορείτε να την γαρνίρετε με καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια.

Σχόλια