ΥΛΙΚΑ
3-4 φύλλα μαρουλιού
1 φλιτζ. πλιγούρι
2 φλιτζ. ζεστό νερό
3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
4 ντομάτες σε κύβους
2 φλιτζ. μαιντανό ψιλοκ.
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκ.
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το πλιγούρι στο ζεστό νερό μαζί με 3-4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε σκεπσμένο για 30-35 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζετε καλά. Το αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε τα φύλλα μαρουλιού σε μια σαλατιέρα και σερβίρετε επάνω τους τη σαλάτα που ετοιμάσατε. Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα πηρούνι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου